top of page

IRO Wereldkampioenschap in Frankrijk

Een topweek op het WK in Frankrijk dit jaar! Persoonlijk helaas niet het gewenste resultaat, want het lukte Ariz niet om de drie slachtoffers te verwijzen in het puin, maar mijn deelname aan dit WK was door allerlei gedoe met betrekking tot de kwalificatielijst en starterslijst uiteindelijk toch een onverwacht cadeautje waar ik niet meer op durfde te hopen. Uiteindelijk behaalde Roy van ons ZON team een vijfde plek in het puinzoeken! Dus het succes namen we mee naar huis en iedereen was natuurlijk bere-trots !

Mijn eerste opdracht deze week was het appèl. Keurmeesters Jerneja Ternovec (Slovenië) en Resi Gerritsen (Nederland). Een streng duo die een eerlijke keuring deden tijdens een vijfdaagse wedstrijd, een hele opgaaf! Ariz begon met het afliggen, en dat deed hij keurig. Alle trainingen op eigen maar ook op vreemde velden hebben geholpen, heel fijn! Maar daarna was hij niet echt bij de les, wat springerig, en in aanloop naar de groep was zijn aandacht helemaal weg. Bah, wat jammer. Maar op dat moment kan je er niets aan doen. Voor het vrijvolgen maar een 'satisfaction' dus dat was een dure. De overige oefeningen gingen niet slecht, alhoewel het aanlopen en de basispositie steeds wel wat wringen was. Uiteindelijk hielden we 88 punten over.

Zondagochtend, de laatste dag, was mijn loting voor het puinzoeken. Keurmeesters Alois Russegger (Oostenrijk) en Kazuhiro Sawada (Japan). Inmiddels wisten we dat er heel veel deelnemers gezakt waren, maar dat er ook ca. 15 deelnemers het gehaald hadden. Het was dus te doen, en Ariz stond er goed voor thuis! Maar de opdracht was hem toch te lastig, de eerste verwijzing ging prima. Daarna lukte het hem niet meer om tot verwijzing te komen. Heel jammer en teleurstellend. Maar Ariz heeft echt hard gewerkt, hij blijft een topper!

Ook voor Jantine met Andy liep het WK niet zoals verwacht. Zij redde het niet om in het vlakterevieren de drie slachtoffers te lokaliseren. Groot succes echter voor Reddingshondenvereniging Z.O.N. omdat Roy met zijn Bliss de vijfde plek in het puinzoeken haalde!! Daar zijn we met z'n allen enorm trots op! De week was super gezellig, een mooi huis waar we in verbleven, een enorme groep supporters daar, veel steun in Frankrijk en vanuit Nederland. Kortom, weer een week om met veel plezier op terug te kijken. En natuurlijk als speciaal extra's het bezoek van de fokker van Ariz uit Amerika met zijn vrouw; Bill en Carolyn Dotson die de hele week met ons team hebben doorgebracht, geweldig! Iedereen hartelijk bedankt voor hulp en support, met elkaar zijn we top! Hieronder de link naar een prachtig fotoalbum van deze week.

Featured Posts
Recent Posts
Archive
bottom of page