top of page

Eerste inzet urgente vermissing met Ariz met de Landelijke Eenheid en SIN

Al ruim 20 jaar train ik reddingshonden. Het ultieme doel is dan om je gecertificeerde hond in te zetten naar daadwerkelijke vermissingen. Maar de wens was om dit in samenwerking met en verzoek van de politie te doen; dus in een gecoördineerde omgeving met goed gekwalificeerde honden; vandaar dat ik alle voorgaande jaren alleen de sport bedreef met mijn honden. Per oktober 2018 kwam deze samenwerking met de Landelijke Eenheid Politie Nederland tot stand met de SIN (Stichting Inzet Reddingshond). Onafhankelijk gekwalificeerde honden werden door de LE toegelaten voor urgente inzetten! Na een jaar voorbereiding en verschillende oefendagen met de LE hebben we op 10 oktober onze eerste officiële gezamenlijke inzet gehad. RHV ZON heeft 7 inzetgecertificeerde honden op de inzetlijst staan!

Omdat ik trots ben op dit resultaat van samenwerking, heel trots op Ariz die prima werk heeft geleverd en uiteindelijk een positief gezamenlijk resultaat (de vermiste persoon tijdens de zoekactie in goede gezondheid teruggevonden) meld ik dit in dit blog. Wij hebben er vertrouwen in om ons vaker (vrijwillig) in te zetten in vermissingszaken.

Featured Posts
Recent Posts
Archive
bottom of page