top of page

Appèlweekend bij SARdog Nederland

Op uitnodiging van Marjolein van Veldhoven van Sardog Nederland heb ik een weekend uitleg en begeleiding gegeven in het appèl. Voor begint het dan eerst met uitleg over het gedrag van een hond, wat motiveert een hond om gedrag te herhalen, te verbeteren? En hoe pak je het aan om gedrag af te leren? Kennis van de conditioneren, weten dat je een commando moet willen en kunnen doorzetten, consequent zijn ("de deur is altijd dicht"), juiste opbouw in hulp en beloning. Dus dat was de start van het weekend, theorie dus. Maar daarna lekker aan de slag met de honden, eerst binnen (het was zo koud), en zondag hele dag buiten. Is appèl nou 50 meter lopen met een hond naast je en hopen dat hij af en toe op je let? Nee hoor, gewoon op een vierkante meter voor de spiegel, en de basiscommando's met een kistje beoefenen. Kan dus gewoon in de achtertuin! Pas dan ben je klaar om het veld op te gaan! Leuke groep, heel geïnteresseerd in elkaar en hopelijk na dit weekend weer extra gemotiveerd om het appèl verder met elkaar op te pakken! Een paar sheets uit de theorielessen:

Featured Posts
Recent Posts
Archive
bottom of page