top of page

4e plaats IRO WK 2016 in Italië !

Het WK in Italië ligt weer achter ons.

De eerste dag van het WK bestaat uit aanmelden, dierenartscontrole en intrainen. De dierenartscontrole ging snel, natuurlijk werd de kerngezonde Ariz goedgekeurd. Met het intrainen heb ik hem alleen even kennis laten maken met de rare vatenbrug, die op wieltjes bewoog i.p.v. op vaten, en met de ladder, die de pootjes erg naar binnen had staan, waardoor de ladder een beetje kiepte met het oplopen.

Tijdens de openingsceremonie prestenteerden de landenteams zich, en daarna vond de spannende loting plaats.

Ik trok de starttijden die ik graag wilde: eerst appèl op vrijdag 17.00 uur, en op de laatste dag het zoekwerk vlakterevieren om 9:45 uur.

Het appèl liep prima, jammer dat Ariz wat afgeleid was tijdens het vrij volgen, wat voor mij heel vervelend aanvoelde en ik hiervoor nog een ZG overhield. En bij de distance control oefening miste ik door slechte timing van mijzelf de zit-oefening, dus een G. Verder nog een ZG voor de vatenbrug door twee extra stapjes van Ariz op de rollende plank, dat waren mijn aftrekpunten. Met een totaal van 97 van de 100 punten kon ik juichend het veld af. Wat een mooi resultaat voor een WK! Heel trots op!

Ondertussen was de wedstrijd in de vlakte al drie dagen aan de gang. Enorm hoge scores kwamen binnen, 193, 192, 191 waren al vergeven. Verder ging het van 185 naar lager. Maar er waren ook heel veel deelnemers al gezakt. Er was dus van alles mogelijk in het zoekgebied! De berg waarop we moesten gaan zoeken was indrukwekkend. Met een stijgende wandeling van 20 minuten waren we op het wachtpunt aangekomen. Even een korte verwijsoefening met Ariz, maar hij was er echt klaar voor! Na de keurmeestersaanmelding en een korte uitleg van het zoekterrein mocht ik mijn tactiek vertellen. Nou ja, gewoon aan de linkerzijde recht omhoog en dan met een U-vorm rechtsom het gebied door. Ariz zocht de basislijn prima uit, links was hij al een tijd uit zicht, die hoek had hij wel gehad! Met een stevig tempo ging ik de berg op, en liet Ariz heel vrij in zijn zoeken. Meestal zag ik hem niet, hoorde hem wel in de verte door de zware begroeiing heen gaan. Af en toe een richting aangegeven, hij ging als een speer! Links onderaan de helling een eerste verwijzing! De andere twee slachtoffers gevonden in droge rivierbeddingen aan de andere kant van het terrein. Pfff, dat was een eind lopen voor mij naar hem toe, waardoor hij lang moest blijven blaffen. Maar in 20 minuten waren we klaar, wat heeft Ariz enorm goed en gemotiveerd gewerkt. Nauwelijks last van vermoeidheid! De keurmeester uit Tsjechië had er maar liefst 189 punten voor over! Geweldig blij! Uiteindelijk kwam na mij nog de uiteindelijke wereldkampioen zoeken, en werd met 194 punten een terechte winnaar. Heel zuur dat de nummers twee, drie én vier allemaal een totaal van 286 punten hadden, waaronder ikzelf. Dit werd geen gedeelde tweede plek, maar de eindvolgorde wordt bepaald door de punten uit het zoekwerk (192, 191, 189). Ik kwam dus met een eindscore Uitmuntend op de vierde plek terecht, net náást het podium. Maar wat een goed gevoel over onze prestatie, echt trots! Een WK doe je mee om te winnen, maar ook om voor jezelf een mooi resultaat neer te zetten. Dat is ons gelukt op dit eerst WK voor mijn Arizona. De toekomst ziet er zonnig uit! Geweldig dat er zoveel ZON-ners meegereisd waren naar Italië. En helemaal fantastisch dat Bill Dotson, de fokker van Ariz, ook uit Amerika helemaal naar Turijn was gekomen om deze week mee te maken! Met elkaar hebben we een enerverende week meegemaakt, met veel gezelligheid en ontspanning, met teleurstellingen voor de andere deelnemers, Petra en Monique, en met vreugde voor ons resultaat. Bedankt aan alle leden van RHV ZON die een rol hebben gespeeld bij de training van Ariz en mij en bedankt aan alle (ZON) vrienden en familie die deze wedstrijd, op wat voor een manier ook, zo betrokken hebben gevolgd. Ik zal nog lang nagenieten van dit WK!

Featured Posts
Recent Posts
Archive
bottom of page