top of page

IRO WK in Italië gaat bijna van start

Het IRO Wereldkampioenschap staat voor de deur! Heel trots ben ik op het feit dat ik met mijn derde hond dit hoogste niveau gehaald heb. En tot nu toe met mooie resultaten, met Chica wereldkampioen geworden in 2007 in Oostenrijk (vlakterevieren) en 14e in 2010 in Tsjechië (puinzoeken). Eén keer heb ik met Chica het zoekwerk tijdens een zware onweersbui in de bergen van Slovenië niet gehaald. En met Indy de vierde plaats behaald in 2012 in Oekraïne (vlakterevieren). Dit jaar mag ik met Arizona (Ariz) meedoen in de vlakte !

Onze voorbereiding in het zoekwerk is prima verlopen. Met de nieuwste ideeën hebben we geprobeerd het aanblaffen (verwijzen) van Ariz te verbeteren, op afstand blijven staan en met mooie regelmaat blaffen. Het is niet de makkelijkste opgaaf voor Ariz, blijven blaffen ook als je moe bent. Daarentegen is zoeken, revieren, ruime slagen maken, doelgericht en snel, goed in samenwerking met mij, hélemáál zijn ding! En dat doet hij makkelijk in 30 minuten. Nu nog kijken of dat op de berg in Italië ook gaat lukken! Het appèl gaat al een tijdje heel stabiel, na het aanleren van alle technische oefeningen was de opdracht om een vrolijke en vrij gaande hond te laten zien. Voor Ariz best een lastige, want hij is zo geconcentreerd met je aan het werk dat hij wel eens een stille staart laat zien. Dus een wapperende staart zonder fouten te maken; dat is iets wat we pas het laatste jaar echt bereikt hebben!

We hebben er veel vertrouwen in! Mijn hond gaat zeker zijn best voor me doen, dat is namelijk zijn grootste hobby! En als ik mijn koppie erbij hou dan zijn het enkel nog de omstandigheden waardoor slagen of zakken bepaald worden. Kleinigheidje...... toch ?? hahaha, we gaan er voor ! :-)

Featured Posts
Recent Posts
Archive
bottom of page