top of page

RH Duitse Meisterschaft 4e plek!

De jaarlijkse IRO Duitse Meisterschaft blijft een spannende en grote wedstrijd. Met 72 deelnemers is het de op één na grootste wedstrijd ná het WK. Dit jaar was ik samen met 29 medestanders deelnemer in het vlakterevieren-B met Ariz. Donderdag begonnen we met de dierenartscontrole, het intrainen en 's avonds de loting. Pas dan weet je de starttijden voor het aankomende weekend. Ik mocht op vrijdag om 17.00 uur als laatste deelnemers in het zoekwerk starten, en op zaterdag om 15:30 uur het appèl lopen. De omstandigheden bleken moeilijk, ineens een stijging van de temperatuur met ruim 15 graden, op zaterdag zelfs 27 graden. In het bos een lastig, uitdagend terrein. Een zoekgebied dat omzoomd was door dijken, waardoor de wind bijna volledig wegviel. Daarop die enorm warme zon die het niet héél dichtbegroeide gebied flink opwarmde. Op de eerste dag, mijn zoekdag, was er 's morgens maar één deelnemer geslaagd. Daarna de rest van de dag niemand meer die alledrie de slachtoffers vond. Dat was toch even schrikken, de spanning nam toe. Om 17.00 uur mocht ik starten. Met een goed gevoel en veel zelfvertrouwen stapten Ariz en ik naar de keurmeester, Daniël Sedlak uit Tsjechië. Na het stellen van de vragen over de situatie en het indienen van het zoekplan gingen we van start. Pffff, pas na 14 minuten ons eerste slachtoffer. En Ariz was lang aan het uitwerken, het viel hem zwaar. Ineens zag ik hem in een kuil verdwijnen en begon hij te blaffen. Daarna snel doorzoeken, maar oh wat lastig. Aan het einde van mijn zoekplan weer een wijziging doorgegeven, gauw terug naar het lastige deel van het gebied. Daar een cirkel gelopen en stuitte ik op ons tweede slachtoffer. Ariz was daar al vlak langs geweest, wat was het toch moeilijk zonder wind en in die warmte. Nog 3 minuten op de klok, ging het nog lukken? In de laatste minuut zag ik Ariz tekenen, hij dook onder een boom door en startte hij zijn verwijzing. Nou, dat ging net goed. Hoe geweldig zoals Ariz zijn werk is blijven doen, de volle 30 minuten in die warmte. In een mooi tempo, zonder dat ik hem veel hoefde te storen in zijn zoekstructuur. De keurmeester had er 182 punten voor over, maar wat was ik blij en trots! Onze supporters stonden bovenaan de dijk op ons te wachten, en Petra en Roy op de parkeerplaats. Samen dit feestje vieren, wat heerlijk dit! Zaterdagoverdag lukte het Petra en Roy niet om alle slachtoffers te vinden, helaas zijn zij gezakt. Net zoals velen die dag, ook zaterdag maar twee geslaagden in de vlakte. Het appèl ging Ariz grandioos, een domme stuurfout van mij op de eerste oefening, het dirigeren, kostte mij 3 punten. Totaal 95 en met deze warmte weer een dikke pluim voor Ariz en zijn werkdriften. Topper is het!

Daar waar een podiumplaats nog even lonkte, bleken de omstandigheden op zondag ineens verbeterd, op één na iedereen geslaagd in de vlakte. Twee keer een ruime 190 punten, en voor mij bleef de vierde plek over. Maar oh wat ben ik trots op dit resultaat! Een groot dankjewel aan alle supporters van ZON en familie, maar ook alle sportvrienden tijdens de wedstrijd. Een speciale dank aan Günter Scheid die zo lief was om mij eerst in het appèl te laten lopen in plaats van het afliggen in de warmte te moeten doen! Het RHV ZON complete fotoalbum kun je hier zien: FOTOALBUM

Featured Posts
Recent Posts
Archive
bottom of page