top of page

1e plaats IRO-Testing 2016 Ridderkerk


Inmiddels al weer de 6e IRO Testing die we in Nederland organiseren met de gezamenlijke reddingshondenverenigingen RHV ZON, RHWG De Polderspeurders en RHG Solferino. Dit jaar lag de hoofdorganisatie bij Solferino, vandaar dat de wedstrijd in Ridderkerk plaatsvond.

Na ontvangst van mijn starttijden bleek dat ik om 13.00 uur op zaterdag aan het zoekwerk Vlakterevieren mocht beginnen, en om 14.45 uur op zondag aan het appèl. Het zoekwerk werd gekeurd door de tsjechische keurmeester K. Pavlík. Een keurmeester die toch een geheel eigen kijk op keuren heeft, niet graag een meter teveel loopt en zeker niet dwars door een bos. Resultaat was dat hij op het pad heen en weer liep en de hondengeleider met hond aan de linker- en rechterkant van het pad het zoekwerk mocht laten zien. Nou ja, niet eens laten zien, want de verwijzingen en de prachtige slagen die Ariz door het gebied maakte heeft hij helemaal niet kunnen zien. Een gebied met heuveltjes en een waterpartij, zeer afwisselend, waardoor Ariz met enorme snelheid en veel plezier zijn drie slachtoffers in 9 minuten gevonden had. Verwijzingen prima, meenemen zonder bal weer wat lastiger. Totaal had de keurmeester er 188 punten voor over. Zondag het appèl in een carroussel van 3 deelnemers. Voor ons betekende dit eerst de oefening 'afliggen met afleiding', daarna mocht ik van het veld af terwijl de andere deelnemers liepen/lagen, en vervolgens weer op mocht voor het overige appèl. Ariz deed het prima! Heerlijk appèl gelopen met mijn werklustige hond, wat een kanjer. De Tsjechische keurmeester P. Sabacký had er 96 punten voor over.

Totaal 284 punten en de eerste plaats! Hoogste punten zoekwerk vlakte-B en hoogste punten appèl bij deze keurmeester! Eerste keer op het hoogste podium, wat zijn we trots!

Tot Totaal

Featured Posts
Recent Posts
Archive
bottom of page