top of page

IRO Vlakterevieren-B behaald met Ariz


Het weekend van 5 en 6 maart 2016 stond de eerste internationale IRO Prüfung vlakterevieren en puinzoeken van het jaar 2016 gepland. Met Ariz was het tijd voor zijn eerste proef om vlakterevieren-B te gaan halen. We reden dus naar Hofheim in Duitsland. Hij stond er goed voor! Zijn zoekwerk deed hij heel zelfstandig maar toch bleef hij goed luisteren. Zijn verwijzingen waren zeer overtuigend, en de laatste tijd hard gewerkt aan het op afstand blaffen. Helemaal op het slachtoffer staan tijdens het blaffen is niet gewenst, maar met de drive die Ariz heeft is dat een uitdaging om weer af te leren. Dat lukte ondertussen heel aardig. We hadden dus alle vertrouwen erin.

Bij aankomst in Hofheim mochten we op vrijdagmiddag intrainen op het appèlveld. Een klein veld, maar 40 meter breed, dus de tafels voor het dirigeren stonden rechts en links tegen het hek aan. Een veld waarop ook vaste IPO verstekken stonden, dus de tafels stonden daarachter verscholen. Een uitdaging dus! De hindernissen ingetraind, een pikzwarte tunnel, ook even wennen. Korte afstand tussen de treden van de ladder en een vatenbrug die Ariz er de eerste keer gelijk aftrapte. Genoeg spannende dingen dus! Op zaterdagmiddag eindelijk de start voor het vlakterevieren. Een uitdagend terrein: schuine helling met veel afwisselende begroeiing. Ariz ging prima van start, nu eens niet in zijn supersnelle rentempo, maar een mooie zoekmodus die hij qua snelheid de hele zoekactie prima volhield. Eerste verwijzing snel gevonden, door dichte takkenbossen kon ik er zelf niet dicht bijkomen. En helaas, terugkomen op mijn commando bleek daardoor te lastig. Lekker blijven blaffen, en niet gelijk luisteren :-) Wel een strakke verwijzing! Daarna weer vlot van start, en over de takken en de sloten heen springen was voor hem een eitje. In 15 minuten 3 slachtoffers gevonden! De keurmeester uit Japan had er 182 punten voor over, maar oh wat was ik trots op mijn ventje. Zo lekker samen met mij gewerkt en toch heel goed ook zelf het terrein afgezocht. Top! Het appèl op zondag liep prima. Begon een beetje met spanning, hij wil zo graag zijn werk goed doen. Later kwam er meer ontspanning en maakte hij nauwelijks meer foutjes. Het afliggen met afleiding is nog een uitdaging, zijn kruipen naar voren werd door de keurmeester niet bestraft op de punten, maar vond ik wel veel te ver gaan. Dus hierop nog te oefenen. Appèl totaal 97 punten, super! Eerste diploma IRO vlakte-B op zak! Heel trots op het resultaat. Op naar de volgende examens/wedstrijden!

Featured Posts
Recent Posts
Archive
bottom of page