top of page

Seminar in Tornesch Duitsland

Het seminar "van de twee wereldkampioenen leren" hebben we op 8-9 augustus gehouden bij de organiserende vereniging HSV Tornesch in N-Duitsland samen met Petra Grothe, Esther Hoolwerf en Marcel Versterre.

Een groep van 30 deelnemers, 15 met honden en 15 zonder honden hebben we kennis laten maken met onze wijze van het opleiden van een reddingshond, in het zoeken, verwijzen en revieren De nadruk lag op het aanleren van de bringsel-verwijzing, maar er waren ook blaffende verwijs-honden aanwezig.

Op zaterdagochtend begonnen met een stuk theorie, daarna losse verwijzingen op het veld.

Zaterdagmiddag en zondagochtend praktijkoefeningen in het bos. Op zondagmiddag stond het appèl/hindernisgedeelte op het programma en heeft Tara haar oefeningen laten zien en hebben alle deelnemers met hun specifieke vragen hulp gehad bij de oefeningen.

Het was een leuk weekend, met geïnteresseerde cursisten, zowel beginners als gevorderden in het reddingshondenwerk. Onze trainingsvisie en trainingsoefeningen hebben iedereen weer nieuwe ideeën en oplossingen kunnen geven, kortom het was zeer geslaagd.

Featured Posts
Recent Posts
Archive
bottom of page